Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

Zo krijg je je kind meer buiten!

Door alle ontwikkelingen binnen de technologie is er een groot gevolg ontstaan. Kinderspeelgoed werd steeds vaker elektrisch en er kwamen veel apps voor kinderen. Hierdoor komen ze steeds minder vaak buiten. Het percentage kinderen tussen de 6 en 12 jaar is in 5 jaar tijd afgenomen van 20 naar 14 procent. Van de 1,2 miljoen kinderen in Nederland, spelen er een miljoen niet meer dagelijks buiten. Negen op de tien kinderen spelen vaker binnen dan buiten. Toen er werd gevraagd naar de redenen waarom kinderen niet meer zo veel buiten spelen werd er regelmatig hetzelfde antwoord gegeven: het was buiten simpelweg te saai. Kwam dit dan doordat de kinderen er zo aan gewent raakten vermaakt te worden door elektrisch speelgoed? Of is er oprecht een gebrek aan speelruimte en speeltoestellen door alle bebouwing.  

Het is sowieso moeilijk om je kinderen het huis uit te krijgen in Nederland. Het is nooit echt lekker weer. Het regent, het is koud, het wordt vroeg donker. Toch zijn er altijd een paar maatregelen di je kan treffen om ze te verleiden. Kijk in de buurt of je een leuke speeltuin kan vinden. Dit is extra leuk als er ook andere kinderen zijn. Zo leren ze goed samen te spelen en worden ze sociaal geprikkeld.  

Je kan ook kijken of je plek hebt in je tuin om een leuk toestel neer te zetten. Met wat buitenspeelgoed krijg je ze zo de tuin in. Met een tuin schommel nemen ze vast en zeker hun vriendjes en vriendinnetjes mee van school om in de tuin te komen spelen. Het is even een investering maar aan het einde van het verhaal is het het vast allemaal waard. Als ouders en opa’s en oma’s moeten we er met z’n allen voor zorgen dat onze kinderen meer buiten komen en minder achter een scherm zitten. 

http://www.buitenspeelgoed.nl