Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

Welke is nu beter voor designers, lenovo of Mac?

Het belangrijkste aan Apple is dat ze relatief weinig modellen maken in vergelijking met andere laptopfabrikanten. De laptops die ze maken: Macbook, Macbook Air, Macbook Pro en Macbook zijn allemaal hoogwaardige modellen. Ze zijn allemaal ultrabooks (dat wil zeggen slank en licht), en ze zijn allemaal veel duurder geprijsd dan de equivalente Windows laptops, zoals de Lenova laptop. Je betaalt een prijs voor 2 dingen: ontwerp, en macos. Maar hoe belangrijk is het Macbook-ontwerp voor je? Want er zijn andere computers die die een vergelijkbaar ontwerp hebben, zoals de LG Gram en Asus Zenbook. MacOS is een belangrijke factor omdat alleen Apple laptops het macOS besturingssysteem draaien.

Lenovo heeft twee verschillende laptop merken; IdeaPad is hun mainstream consumentenmerk, dat vaak is gemaakt van slechte kwaliteit componenten, en gevuld met bloatware en soms spyware. Dit is waar Lenovo laptops hun slechte reputatie van krijgen.

Lenova laptop: ThinkPad

Hun andere laptop merk is ThinkPad, dat is hun bedrijfsmerk, en met 5 ThinkPads Lenovo laptop in mijn bezit, kan ik dit merk niet genoeg aanbevelen. Het is veel beter dan het IdeaPad merk, gemaakt van veel hogere kwaliteit materialen, getest onder verschillende omgevingen voor temperatuur, stof, luchtvochtigheid etc. en heeft nog nooit een bloatware of spyware gehad. Ze hebben een veel beter toetsenbord en veel meer I/O-connectiviteit dan welke Macbook dan ook (die beroemd zijn om hun gebrek aan I/O eigenlijk), en hebben meer * nuttige functies * zoals verwijderbare batterijen en vingerafdruklezers. De Macbook Pro Touchbar aan de andere kant, is slechts een gimmick. Aan de andere kant zien ThinkPads er niet zo ‘mooi’ uit als IdeaPads of MacBooks.

Koop dus een Lenovo laptop ThinkPad als je niet om design geeft, maar om functies en functionaliteit. Je kunt de gereviseerde laptops ook vrij goedkoop krijgen. Koop een Macbook als je absoluut een mac systeem nodig hebt, of je houdt van het strakke minimalistische design van Apple.