Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

Wat is VOIP bellen?

VOIP bellen is een afkorting en staat voor: Voice Over Internet Protocol. Misschien zegt je dat nog steeds niks maar het betekent in meer algemene termen: telefoonservice via het Internet. Ook wel internetbellen genaamd. Als je een redelijke kwaliteit internetverbinding hebt, kun je bellen via je internetverbinding in plaats van via een telefoonmaatschappij. VOIP is uitgeroepen tot de meest succesvolle technologie van het laatste decennium.

De belangrijkste reden waarom mensen zo massaal op VOIP overstappen is de kostprijs. Voor bedrijven is VOIP een manier om te bezuinigen op de communicatie kosten en tegelijkertijd meer functies toe te voegen aan de communicatie en interactie tussen medewerkers en de klanten. Dat levert een efficiënter systeem op van betere kwaliteit. Voor particulieren is VOIP niet alleen een revolutie maar ook een manier om plezier te hebben van communicatie via computers en mobiele apparaten. Een van de vroegste diensten waardoor VOIP zo populair is, is Skype. Skype geeft mensen de mogelijkheid met elkaar te chatten en audio- en videogesprekken gratis en wereldwijd met elkaar te delen. De groei van VOIP vandaag de dag kan worden vergeleken met die van het Internet in de vroege negentiger jaren.

Met VOIP bellen meer functionaliteiten

VOIP bellen maakt sommige dingen die met traditioneel bellen moeilijk zo niet onmogelijk waren juist makkelijker. Zo kunnen binnenkomende telefoongesprekken automatisch worden doorgestuurd naar je telefoon ongeacht waar je je bevindt. Neem je telefoon mee op reis, en overal waar je verbinding maakt met het internet, kunt je je inkomende gesprekken aannemen. Dat maakt werken waar je maar wilt, of dat nu vanuit thuis is of onderweg, met een goede internetverbinding ben je altijd en overal bereikbaar.

Hoe werkt VOIP bellen via De Nederlandse provider?

Over het algemeen werkt VOIP bellen via De Nederlandse Provider heel eenvoudig. Zij doen al het ‘zware’ werk voor je, ze sturen telefoongesprekken naar je telefoon zonder veel gedoe, vooral als je telefoons gebruikt die plug-and-play-gecertificeerd zijn voor deze dienst in kwestie. Bovendien kent VOIP via De Nederlandse Provider geen beperking van het maximumaantal toestellen, gebruikers of kanalen. Neem contact op met De Nederlandse Provider en ontdek de vele mogelijkheden binnen jouw bedrijf.