Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

Wat doet een audiovisuele dienstverlener?

Wat doet een audiovisuele dienstverlener?

Een audiovisuele dienstverlener heeft verstand van zaken op het vlak van beeld en geluid. Zij verkopen apparatuur zoals beamers, digiborden, geluidsapparatuur, omroepinstallaties, videowalls en nog veel meer. Zo’n dienstverlener kan u goed adviseren zodat u de juiste apparatuur voor uw doeleinde aanschaft. Daarnaast levert deze leverancier uitstekende service en onderhoud. U kunt altijd terugvallen op hem met vragen of bij reparatie. Omdat audiovisuele apparatuur over het algemeen kostbaar is, is het raadzaam een goede leverancier te kiezen. Gaat u voor goedkoop, dan kunt u zich wel eens vervelend in de vingers snijden als er iets niet naar wens werkt. De service achteraf van goedkope aanbieders laat vaak te wensen over.

Ondersteuning van de leverancier

Wat ook belangrijk is, is dat u goede uitleg krijgt over de apparatuur. Bijvoorbeeld wanneer u geluidsapparatuur aanschaft. Alleen dan haalt u het maximale uit de installatie. Bovendien voorkomt u dat er schade ontstaat door verkeerd gebruik. Zeker wanneer een apparaat door verschillende mensen wordt gebruikt, gaat het nog wel eens mis. Een verkeerde instelling kan maar zo roet in uw eten gooien als u de resetknop niet weet te vinden. Ook onderhoud is een punt van aandacht bij deze dure audiovisuele middelen.

Waarom kopen als huren kan

Heeft u een bepaald audiovisueel middel slechts incidenteel nodig? Dan is het huren van zo’n middel vaak een veel betere oplossing. De leverancier zorgt voor transport, stelt de apparatuur in en instrueert u over gebruik. Vaak is het zelfs zo dat de leverancier tijdens het gebruik in de buurt blijft zodat u altijd back-up heeft als het even mis gaat. Erg handig als u een belangrijke presentatie moet geven aan een grote groep mensen. Een videowall is ook een mooi voorbeeld. Met zo’n wall is er niet aan uw boodschap te ontkomen en alles wordt voor u geregeld.