Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

VoIP: bellen via het internet

VoIP bellen staat voor Voice Over IP en betekent eigenlijk gewoon bellen via het internet en is voor ieder bedrijf dat een stabiele internetverbinding heeft geschikt. De telefoongesprekken worden bij VoIP namelijk omgezet in data en vervolgens via het internet naar het datacenter van de telecom provider gestuurd. Dit kan een VoIP provider zijn maar ook een gewone provider die het op een ISDN verbinding aflevert. In principe heeft jouw bedrijf alleen een internetverbinding nodig en een geschikte telefooncentrale. Dit kan een VoIP centrale zijn of een bijvoorbeeld Hosted VoIP waarbij je belt via een telefooncentrale in de cloud. Maar ook bestaande telefooncentrales kunnen gemakkelijk omgezet worden naar VoIP. Dit kan bijvoorbeeld via De Nederlandse Provider. Zij sluiten jouw telefooncentrale dan aan op een zogenaamde SIP trunk en vanaf dat moment belt jouw organisatie over VoIP.

Voordelen van VoIP bellen

Met VoIP bellen via De Nederlandse Provider bel je niet alleen beter maar ook veel voordeliger. Doordat je belt via het internet en dus geen gebruik meer maakt van een fysieke telefoonlijn is dit stukken voordeliger. Ook is de kwaliteit stukken van de spraak stukken beter. Al helemaal als je gebruik maakt van VoIP met HD kwaliteit. De verbinding en kwaliteit is dan net zo goed als een face to face gesprek. Maar VoIP biedt nog veel meer voordelen. Je kunt bijvoorbeeld overal bellen en gebeld worden op hetzelfde zakelijke telefoonnummer waar je ook bent. Het maakt dus niet uit of je thuis bent of op de zaak. Wil of kun je even geen telefoongesprekken ontvangen dan kun je heel eenvoudig een voicemail inschakelen. De ingesproken berichten kunnen vervolgens per mail naar jou toegestuurd worden. Je kunt dan op een willekeurig apparaat je e-mail openen en het voicemailbericht beluisteren. Meer voordelen van VoIP zijn dat je veel minder kabels hebt omdat de computer en VoIP telefoon op een netwerkaansluiting worden aangesloten, je kunt je bedrijfsnummer doorschakelen naar mobiel, je kunt met meerdere bellers een gesprek voeren en VoIP kent talloze functies om het bellen precies aan te passen aan jouw wensen en eisen.

Overstappen naar VoIP bellen

VoIP bellen biedt dus talloze voordelen. Indien u wenst over te stappen naar VoIP dan kan dit heel gemakkelijk en snel geregeld worden via De Nederlandse Provider zonder dat jij er omkijken naar hebt. Zo simpel kan het dus zijn.