Whose phone is this
Image default
Offers

Veganistisch aan je eiwitdoel komen: zo krijg je het voor elkaar!

In de coronaperiode is het steeds belangrijker geworden om gezond te eten en voldoende te bewegen. Veel mensen zijn de coronaperiode tot nieuwe inzichten gekomen en hebben hun eet- en beweeggewoontes flink onder handen genomen. Als jij onder deze groep mensen valt, dan heb je misschien ontdekt dat je niet het lichaam van je dromen krijgt door louter en alleen voldoende te bewegen. Het is namelijk minstens net zo belangrijk om de focus die je op bewegen hebt, ook te hebben op gezonde voeding. Zorg in je dieet voor voldoende eiwitten, eet niet al te veel ongezonde snacks en drink minder alcohol in het weekend. Maar hoe zorg je nu voor een ultiem dieet? Dat vertellen we je graag in deze blog, lees dus snel verder!

Eiwit
Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar eiwit is erg belangrijk als je spieren wilt opbouwen. Eiwitten komen vooral voor in vlees, vis en bijvoorbeeld kwark. Het grootste voordeel van dierlijk eiwit is dat het meestal alle 9 essentiële aminozuren bevat. Maar naast het feit dat dierlijk eiwit veel voordelen kent, zijn er uiteraard ook wat nadelen. Zo is het natuurlijk minder goed voor de aarde en het milieu en kan het eten van dierlijke een negatief effect hebben op je prestaties. 

Plantaardig eiwit
Naast dat sporten in de afgelopen twee jaar is toegenomen in populariteit, wordt ook vegetarisch en veganistisch eten steeds populairder. Steeds vaker vind je dan ook vegetarische en veganistische vleesvervangers in het schap van je favoriete supermarkt. En waar dat eerst misschien een halve meter was, is het zo populair dat ook de winkelschappen met deze producten aan meters winnen. Het eten van vegetarische en/of veganistische producten is daarnaast ook nog eens goed voor je gezondheid, zo zijn deze producten makkelijker te verteren, bevatten ze minder vet en meer vezels en zit er minder cholesterol in. 

Bewegen
hoewel je misschien dacht dat het behalen van je eiwitdoel misschien lastig was als vegetariër of veganist, blijkt het dus dat dit heel wat makkelijker is dan gedacht. Maar om het nog makkelijker te maken dan het al is, is er nu iets nieuws: vegan eiwit poeder. Je mengt dit poeder met water of voegt het toe aan een smoothie en zorgt ervoor dat je in een klap veel eiwitten binnenkrijgt.

https://superfoodies.nl/