Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

Shoptrader webshop maken voor beginners

 

Je wilt je eerste webshop maken maar je weet niet waar je moet beginnen. In dit artikel helpen we je alvast een beetje op weg met het opzetten van je eigen webwinkel. Daarvoor gebruiken we Shoptrader, daarmee kun je een webshop maken binnen slechts enkele minuten. Omdat je momenteel 15 dagen gratis kunt testen loop je geen enkel risico! Een webshop maken is makkelijker dan je denkt, zeker als je onderstaande adviezen goed opvolgt:

 

Kies de juiste layout

In Shoptrader hoef je niet elke pixel zelf te tekenen, je start gewoon met een standaard template en past deze verder aan. Bij een webshop maken wil je een layout die bij jouw stijl past, die aansluit op de producten en die heel overzichtelijk is. Wanneer de klant bijvoorbeeld de “bestel” knop niet kan vinden ben je die klant direct kwijt. Met de standaard layouts in Shoptrader is een effectieve webshop maken een koud kunstje!

 

Personaliseer jouw webwinkel

Hoewel die standaard template in Shoptrader reuze handig is, adviseren we je die ook aan te passen op jouw huisstijl. Bijvoorbeeld door jouw logo duidelijk in de layout te plaatsen, en de kleuren af te stemmen op jouw huisstijl. Wanneer je nog geen huisstijl of logo hebt kun je die laten ontwerpen op basis van de standaard layout die jij het mooiste vindt.

 

Houd het eenvoudig

Wanneer je bezig bent met de webshop maken kun je verdwalen in alle opties die een winkel platform als Shoptrader te bieden heeft. Begin eenvoudig en bouw de webshop later uit. Een goede basis zorgt ervoor dat je later kunt uitbreiden. Als je nu bij de webshop maken alles in de winkel smijt “omdat het kan” haken jouw potentiële klanten snel af.

 

Regel de betaling goed

Je kunt direct een PayPal account aanvragen. Dat is een goed begin, maar met een zakelijke rekening kun je ook iDeal koppelen aan jouw winkelmandje. Tijdens de webshop maken in Shoptrader kun je diverse betaalmethodes toevoegen. Ga als eerste voor iDeal (Nederland), Bancontact Mister Cash (België), PayPal en VISA/Mastercard. Dan heb je de meeste klanten te pakken.

 

Met bovenstaande adviezen kun jij snel een webshop maken in Shoptrader, veel succes!

https://www.shoptrader.nl/webwinkel-beginnen/