Whose phone is this
Image default
Shopping

Manieren waarop jij duurzamer kan leven

Duurzaamheid. Het woord waar we in de 21e eeuw mee worden volgegooid. Dit is niet zonder reden, want de temperatuur op aarde stijgt door de toename van broeikasgassen. Uiteindelijk heeft dit gevolgen voor ons allemaal: mens, dier, natuur en milieu. Iedereen kan bijdragen aan het milieu, ook jij. Maar hoe doe je dat dan? In dit artikel geven we een aantal manieren waarop jij duurzamer kan leven en een steentje kan bijdragen aan het milieu.

Vegetarisch eten

Dit lijkt voor veel mensen een uitdaging te zijn, omdat zij zijn opgegroeid in een wereld waar aardappelen, groenten, vlees de basis is. Echter heeft vlees een grote impact op het milieu door de grote uitstoot van CO2 en daarbij is er ook nog eens ontzettend veel water nodig oom vlees te produceren. Eet in plaats daarvan vaker vegetarisch en neem groenten als de basis. Naast dat dit beter is voor het milieu, is het ook nog eens gezonder.

Tweedehands

Dat mensen dol zijn op shoppen, dat is niks nieuws. Iedereen wil zich vertonen in de nieuwste collectie van hun favoriete kledingmerk. Ook kleding heeft een grote impact op het milieu, door de productie hiervan waar veel stoffen, water en pesticiden voor worden gebruikt. Ga in plaats daarvan voor tweedehands kleding. Ook apparaten en elektronica zoals apparaten maar ook telefoons kun je in dit geval beter tweedehands kopen. Ga in plaats van voor een nieuwe iPhone voor een refurbished iPhone X of Samsung S10 Plus.

Voorkom voedselverspilling

In Nederland wordt er gemiddeld per persoon 34,3 kilo eten weggegooid. Dit is natuurlijk ontzettend zonde en erg schrikbarend. Voorkom dit door een boodschappenlijstje te maken als je naar de winkel gaat, zodat je geen onnodige producten meeneemt. Verder helpt het invriezen van restjes eten en het opmaken van kliekjes in andere gerechten.

Bespaar energie

Als je de eerste stap hebt gezet en tweedehands apparaten hebt gekocht, is het ook belangrijk dat je deze ook op een duurzame manier gebruikt. Voorkom bijvoorbeeld sluipverbruik door de stekkers uit het stopcontact te halen, wanneer je de apparaten niet gebruikt. Bij het kopen van die refurbished iPhone X ben je al goed bezig geweest, maar gebruik deze dan ook duurzaam door deze niet continue op te laden. Gebruik je telefoon minder, waardoor deze ook minder vaak opgeladen hoeft te worden. Let er ook op bij bijvoorbeeld wasmachines dat deze energiezuinig zijn. Dit herken je aan het label A+++.

https://mobico.nl/producten/iphone/refurbished-iphone-x/