Whose phone is this
Image default
Computers

Hoe veilig is het reviseren van je accu?

 

Is fietsaccu revisie veilig? De accu is het belangrijkste onderdeel van je elektrische fiets. Het is dus van belang dat je accu goed is om optimaal van je elektrische fiets te kunnen genieten. Wat wordt er eigenlijk gedaan bij een fietsaccu revisie en is het veilig om je fietsaccu te reviseren of kun je beter voor een nieuwe accu gaan? Lees meer in dit blog.

Wat gebeurt er bij fietsaccu revisie?

Met het reviseren van je fietsaccu worden er batterijcellen vervangen van je accu. Je accu bestaat uit veel verschillende batterijcellen en die batterijcellen kunnen in capaciteit achteruitgaan. De batterijcellen hebben allen een eigen wattage, bestaande uit voltage en ampère. Door herhaaldelijk ont- en opladen, kunnen de batterijcellen achteruitgaan. Bij fietsaccu revisie worden onderdelen die gewoon nog goed zijn hergebruikt en de accu wordt volledig vervangen.Fietsaccu revisie of nieuwe accu?

Bij fietsaccu revisie is het belangrijk dat de volledige accu vervangen wordt en niet maar een paar batterijcellen. Daardoor kan het namelijk voorkomen dat de baterijcellen minder goed met elkaar communiceren of dat het niet aansluit op het BMS (daar komen we later op terug). Let op dus waar je je fietsaccu laat reviseren. Wil je een nieuwe accu kopen, dan moet je kijken welk merk je moet hebben, welk soort accu en de afmeting. De accu moet wel weer gewoon in je fiets passen. Je bespaart een hele hoop geld met fietsaccu revisie, ten opzichte van een nieuwe fietsaccu. Daarnaast is het reviseren van je accu ook veel duurzamer: je gooit geen dingen weg die niet kapot zijn!

BMS – batterijmanagementsysteem

Net benoemden we kort al het BMS. BMS staat voor batterijmanagementsysteem. Het batterijmanagementsysteem en de batterijcellen moeten bij elkaar passen. De cellen hebben een ondergrens in Voltage. Komen ze daaronder, dan zijn de cellen te diep ontladen en gaan ze kapot, wat diepte ontlading heet. Een BMS zorgt ervoor dat de waardes van de afzonderlijke cellen binnen de toegestane brandbreedte blijven. Komen ze daarbuiten, dan schakelt het BMS de accu uit om brand te voorkomen. Als er een accu wordt gereviseerd, is het belangrijk dat dit systeem ook volledig vervangen wordt. Vraag dit dus na bij de zaak waar jij je accu laat reviseren.

Fietsaccu reviseren door specialist

Ben je om en wil je je fietsaccu laten reviseren? Laat dit dan doen door een specialist. En wees kritisch in het vinden van je specialist. Vraag hoe de revisieprocedure eraan toe gaat bij hun, zodat je zeker weet dat de volledige accu vervangen wordt, inclusief BMS. Daarnaast kun je door een fietsspecialist je accu ook laten upgraden. Het upgraden bestaat uit nieuwe batterijcellen die krachtiger zijn. Dit heeft een positief effect op capaciteit en levensduur. Een specialist in accurevisie is Rebatt, daar weet je zeker dat je slaagt voor fietsaccu revisie.

https://www.rebatt.nl/