Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

Hoe bouw ik mijn anchortekstprofiel op?

 

Een belangrijk onderdeel binnen linkbuilding is de opbouw van het anchortekstprofiel. Dit geeft namelijk een beeld van hoe er over je gesproken wordt online en hoe men naar jou doorverwijst. Dit anchortekstprofiel bepaalt ook in grote mate de manier waarop Google jou ziet. In deze guide kun je uitgebreid lezen hoe je een anchortekstprofiel opbouwt, maar hieronder gaan we er kort voor je op in.

Welke soorten anchorteksten zijn er?

Er zijn diverse soorten anchorteksten. Zo heb je bijvoorbeeld de exact matching anchors, met daarin anchorteksten die exact matchen met het keyword waarop je je richt. Daarbij heb je ook LSI anchors. Dit zijn varianten op zoekwoorden waarop je je richt.

Dit soort ankerteksten zijn een soort paardenmiddel, die met mate gebruikt moeten worden. het idee is juist om allereerst een sterk merk op te bouwen. Het grootste gedeelte van jouw anchorteksten moet dan ook bestaan uit jouw bedrijfsnaam of een variatie hierop. Dit dient aangevuld te worden met ongeoptimaliseerde anchorteksten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ouderwetse ‘klik hier’, maar ook aan een naakte URL of een lege anchortekst. Dit moet het grootste gedeelte van jouw opbouw zijn, waarbinnen je gericht kunt sturen met zoekwoorden.

Dus hoe zet ik ze in?

Hierboven hebben we al een klein tipje van de sluier opgelicht over hoe je anchorteksten inzet om jouw merknaam te versterken en jouw concurrentie in zoekmachines als Google te verslaan. Echter blijft linkbuilding een complex proces, vol nuance en lastige beslissingen. Wanneer je niet over de juiste kennis beschikt, kan het bovendien een zeer tijdrovende bezigheid zijn, zonder dat je een garantie hebt op resultaat. Je doet er dan ook goed aan om diensten als een anchortekstanalyse uit te besteden aan een professional. Een professional die je hierin bij kan staan, is SAM Online Marketing. Dit online marketing bureau staat bekend om haar duurzame manier van linkbuilding. Lees direct verder over de mogelijkheden.