Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

Hoe bespaar ik op mijn verwarming?

 

Iedereen weet dat de verwarming één van de energie grootverbruikers is in het huishouden. Door een aantal simpele tips toe te passen op uw verwarming, kunt u al fors gaan besparen op uw energierekening. Omdat niemand zit te wachten op torenhoge energierekeningen en dit geld liever aan leukere dingen uitgeeft hebben wij voor u een aantal tips op een rijtje gezet, zodat u straks een mooi extra’tje voor uzelf kunt kopen!

Tip 1: afstellen van de tempratuur

Door de tempratuur van uw verwarming slim in te stellen kunt u eenvoudig en snel besparen op uw energierekening. Uw loodgieter kan dit gemakkelijk voor u doen. Een voorbeeld van slim afstellen is het uitschakelen van de verwarming een paar uur voordat u gaat slapen. Uw woonkamer blijft namelijk nog een aantal uur warm na het uitschakelen. Zo kunt u zonder dat de verwarming zijn werk doet nog van een warm huis genieten.

Tip 2: radiatorfolie

Een goedkope oplossing om geld te gaan besparen op uw energierekening is door radiatorfolie aan te schaffen en aan te brengen achter uw radiator. Door deze folie aan te brengen aan de achterkant van de radiator maakt u beter gebruik van de warmte die uw radiator produceert. Daarnaast zou u ook tochtstrips aan kunnen brengen om de kou ook nog buitenshuis te houden.

Schakel de loodgieter in voor hulp

Wilt u een goed geïsoleerd huis? Vraag uw loodgieter dan om de mogelijkheden. Hij kan u eenvoudig fors laten besparen op uw energierekening door een paar simpele aanpassingen aan uw huis. Door middel van verschillende apparatuur kan de loodgieter ook snel zien op welke plaatsen de warmte uw huis verlaat en welke plaatsen er kou uw huis in komt.