Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

Ga op zoek naar een refurbished iPhone XR

Een refurbished iPhone XR is momenteel nog zeker niet massaal verkrijgbaar. Dit model van de iPhone is rond oktober 2018 op de markt gebracht en dus nog relatief nieuw. Wil je toch graag dit model hebben met alle specificaties die erop zitten maar kan je je met jouw budget geen nieuw exemplaar veroorloven dan is het slim even te wachten voordat je deze telefoon aanschaft. Na verloop van tijd komen er namelijk ook steeds meer refurbished toestellen op de markt.

Waarom een refurbished iPhone XR model kiezen?

Een refurbished iPhone heeft zowel nadelen als voordelen. Ik vertel je eerst even de nadelen op een rijtje zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Deze zijn zo genoemd want een refurbished toestel kan een paar gebruikerssporen vertonen. Het toestel is per slot van rekening al eerder van iemand anders geweest. Maar goed, als een krasje nu alles is dan valt het allemaal wel mee. Tweede nadeel is dat een refurbished toestel niet altijd verkrijgbaar is. Dit is afhankelijk van het aanbod en als het, zoals in het geval van de iPhone XR, een vrij nieuw model is zullen er nog weinig gerenoveerde modelletjes op de markt zijn. Simpelweg omdat mensen ze nog niet wegdoen.

Voordelen van een refurbished toestel

Genoeg over de nadelen, nu de voordelen die er ruimschoots tegenop wegen. Een refurbished iPhone is om te beginnen een stuk goedkoper dan het originele model. Het is weliswaar een tweedehands model omdat deze al eens eerder door iemand gebruikt is maar je hebt er wel garantie op. Dus mocht er wat mee aan de hand zijn dan kun je daar nog altijd gebruik van maken. Daarnaast is een refurbished model voorzien van nieuwe onderdelen mochten de originele versleten zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vervangend scherm voor een kapot exemplaaar of een versleten accu die niet goed meer oplaadt. Een refurbished telefoon is technisch gezien dan ook volledig in orde en dat is bij een tweedehands exemplaar nog maar af te wachten.

Kijk goed wat er aan gedaan is

Zorg er wel altijd voor dat je weet wat er aan de telefoon vervangen is. Dan weet je waar je aan toe bent en kun je voor jezelf bepalen of het toestel wel of niet iets voor jou is. Geef je niets om een klein krasje (die maak je er zelf waarschijnlijk nog voldoende op) maar wil je een gewoon goed werkend toestel dat je niet de hoofdprijs kost? Kijk dan eens uit naar een refurbished exemplaar.

Nog niet lang op de markt

Goed, eerlijk is eerlijk. De iPhone XR is tegelijk uitgebracht met de XS en de XS Max en is zeker wat voordeliger in aanschaf dan die twee andere types. De precieze verschillen vind je terug op internet. Bijkomend nadeel is op dit moment dat ik dit schrijf de telefoon nog niet zolang op de markt is en het aanbod aan refurbished modellen nog niet al te groot zal zijn. Maar dit zal over een poosje zeker wel het geval zijn dus als je even kunt wachten is dat zeker aan te raden.