Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

De voordelen van VoIP-telefonie

Het is niet te ontkennen: VoIP-telefonie wint aan populariteit. Er zijn dan ook vele voordelen van VoIp-telefonie die interessant zijn, ook voor bedrijven. Even kort herhalen: VoIP staat voor ‘voice over internet protocol’ en is een overkoepelende term voor technologieën die het u toelaten om te bellen via een IP-netwerk. Dit is niet alleen kostenbesparend, ook de geluidskwaliteit is hoger dan bij een gewoon telefoongesprek. Ook is het mogelijk om dynamische voicemails in te stellen en klanten in wacht te zetten om ze door te verbinden met de juiste persoon. Kortom: VoIP biedt u een hoop voordelen!

VoIP voor bedrijven

Steeds meer bedrijven gebruiken deze technologie. Ook als u VoIP in België wil gebruiken, zijn daar opties voor. Er zijn namelijk verschillende partijen op de markt die het u toelaten te bellen via de cloud. Een voorbeeld van een VoIP-provider is Smart Connect. Bij deze aanbieder kan u terecht indien u een totaaloplossing zoekt voor uw bedrijfstelefonie.

Het gebruik van SIP

Wilt u nog een stap verder gaan dan VoIP-telefonie? Dan is SIP ook een optie! Dit staat voor session initiation protocol en met deze technologie kan u uw gesprekspartner rechtstreeks bellen, zonder tussenschakels. Daarnaast heeft SIP-technologie ook enkele interessante kenmerken. Zo kan u uw voorkeuren zo instellen dat wanneer bepaalde belangrijke klanten of collega’s u bellen, uw huidige gesprek automatisch in wacht wordt gezet. Ga zeker eens langs bij een SIP-provider als u graag wat meer uitleg wilt over dit onderwerp en wat SIP voor uw bedrijf kan betekenen.

https://www.smart-connect.be/