Whose phone is this
Image default
Computers / Data Communications

9 Redenen om voor een iphone 8 of 8 Plus te kiezen

9 Redenen om voor een iphone 8 of 8 Plus te kiezen

Als je een nieuw toestel nodig bent en je nog zit te twijfelen tussen een iPhone X of een iPhone 8 of 8 Plus is het verstandig de toestellen eens goed met elkaar te vergelijken met een mobiel vergelijker. In dit artikel vindt je 9 redenen waarom je moet kiezen voor een iPhone 8 of 8 Plus.

 

Prijs

Eén van de belangrijkste aspecten waar je op let bij mobiel vergelijken is de prijs. De iPhone X is aanzienlijk duurder dan de iPhone 8 of 8 Plus. De iPhone X is maar liefst €350,- duurder dan een iPhone 8, terwijl beide toestellen nagenoeg dezelfde functionaliteiten hebben.

 

Chipset en besturingssysteem

Andere belangrijke aspecten waar je op let bij mobiel vergelijken zijn de chipset en het besturingssysteem. Alle drie de toestellen beschikken over dezelfde chipset en draaien bovendien op hetzelfde besturingssysteem. Geen enkele reden dus om voor een duurdere iPhone X te kiezen.

 

Touch ID vs Face ID

De iPhone X beschikt over Face ID, terwijl de 8 en 8 Plus beschikken over Touch ID. Face ID is aanzienlijk minder betrouwbaar en werkt bovendien minder snel dan Touch ID. Hoewel Face ID veel potentie heeft, blijft Touch ID voorlopig de betere optie.

 

Draadloos opladen

Zowel de iPhone X als de 8 en 8 Plus beschikken over de technologie om draadloos en snel te kunnen opladen. Een nadeel van deze technologie is dat je extra accessoires moet kopen om er gebruik van te kunnen maken. Een draadloos oplaadstation kost al snel €50,-

 

Camera achterzijde

De camera’s op alle drie de toestellen zijn vrijwel identiek. Het enige verschil is dat de iPhone X optische beeldstabilisatie heeft. Dat betekend een iets betere kwaliteit en iets scherpere foto’s in slecht licht. Met alle drie de toestellen kun je echter prachtige foto’s maken.

 

Camera voorzijde

Alle 3 de toestellen hebben een 7 megapixel camera aan de voorzijde. Het diafragma is bij alle drie de toestellen ƒ/2.2 en ze maken alle drie video’s in een resolutie van 1080p. De iPhone X biedt enkel wat softwarematige extra’s, waaronder Animoji. De vraag is alleen of deze extraatjes het gigantische prijsverschil waard zijn.

 

Inkeping bovenop

De voorzijde van de iPhone X is vrijwel helemaal scherm op een inkeping na. Hierin is het TrueDepth-camerasysteem ingebouwd. De meeste apps zijn nog niet geoptimaliseerd voor deze inkeping. Hierdoor blijft een groot deel van het scherm onbenut.

 

De overstap van een 7 of 7 plus

Wanneer je op dit moment een iPhone 7 of 7 Plus in je bezit hebt is er nog een reden om te kiezen voor een iPhone 8 of 8 Plus. Het hoesje van je oude toestel past dan namelijk gewoon om je nieuwe toestel. De X heeft echter een compleet nieuw ontwerp waardoor je verplicht bent een nieuw hoesje aan te schaffen.

 

Batterij duur

Hoewel de batterij van de X een hele lange levensduur heeft, zijn die van de 8 en 8 Plus nóg beter. De X doet er gemiddeld 12 tot 13 uur over om leeg te raken. De 8 doet daar 13 tot 14 uur over en de 8 Plus doet er maar liefst 14 tot 15 uur over.