Computers / Data CommunicationsTagged ,

LED VERLICHTING in de vorm van LED STRALERS

LED LAMPEN worden in Nederland veel toegepast, in allerlei verschillende soorten. Zo verlichten mensen hun huis of kantoor vaak met LED VERLICHTING in de vorm van inbouwspots, opbouwspots of tl-lampen. Er is echter ook een andere vorm van LED LAMPEN beschikbaar, die goed kan worden toegepast voor het verlichten van tuinen, bedrijfsterreinen en grote panden. Dit zijn de LED STRALERS. Deze lampen zijn een goede vervanging voor conventionele stralers, maar ze kunnen natuurlijk ook nieuw worden aangeschaft in allerlei soorten en maten. Wat zijn de voordelen van LED STRALERS en welke soorten zijn er allemaal beschikbaar?

Halogeen stralers vervangen door LED STRALERS

LED STRALERS zijn een uitstekende vervanging voor een conventionele vorm van stralers die al veel werd gebruikt, namelijk halogeen stralers. Het grote voordeel van het vervangen van halogeen stralers door LED STRALERS is dat LED VERLICHTING een stuk zuiniger en milieuvriendelijker is dan traditionele verlichting. Zo kun je halogeen stralers van 500 Watt vervangen door LED LAMPEN van slechts 50 Watt, wat je gemiddeld zo’n €117 per jaar aan energiekosten bespaart! Daarnaast gaan LED STRALERS ook een stuk langer mee dan de halogeenvariant: waar halogeenlampen ongeveer 2000 branduren meegaan, kunnen LED LAMPEN maar liefst 36.000 uren branden. Je hoeft deze lampen dus ook een stuk minder vaak te vervangen.

Soorten LED STRALERS

Je kunt LED STRALERS kopen in allerlei soorten en maten. Zo kun je zelf bepalen of je ze kantelbaar of met een bewegingssensor wilt, en kun je kiezen voor verschillende lichtkleuren en IP-waardes. De lichtkleuren worden aangegeven in een bepaald aantal Kelvin (K). Hoe hoger dit getal, des te koeler de LED VERLICHTING is. Zo is een temperatuur van 3000K een straler met een warmwitte verlichting, waar je met 6000K een koelere verlichting hebt, vergelijkbaar met daglicht. De IP-waardes geven aan hoe waterdicht de LED LAMPEN zijn. De hoogste waterdichtheid wordt aangegeven met IP65, en deze wordt dan ook veel gebruikt voor LED STRALERS die buiten worden geplaatst. Deze hoge waterdichtheid zorgt ervoor dat de lampen bestand zijn tegen alle soorten weersomstandigheden, ook hevige storm en regenbuien.

https://www.leds-depot.be/led-commercieel/led-stralers-ip65.html