Perceval Maximilliaan Hasselman? | Internetondernemer & Vastgoedeigenaar

Op jonge leeftijd wist Perceval Hasselman zich als jonge internetondernemer te mengen tussen de gevestigde orde. Met diverse websites over de woningmarkt vestigde hij binnen afzienbare tijd zijn naam in een wereld die voor een groot deel bestaat uit huurbazen, makelaars en aannemers. Nu, jaren verder, is hij uitgegroeid tot een succesvolle zakenman met panden in binnen- en buitenland én runt hij twee ondernemingen vanuit het zonovergoten Ibiza. We vertellen het succesverhaal aan de hand van drie typerende gebeurtenissen uit de carrière van Perceval Hasselman tot dusver.

Perceval Maximilliaan Hasselman: van zolderkamer tot succesvolle internetondernemer

De Engelse term ‘selfmade’ kan moeiteloos op Hasselman worden geplakt. Van jongs af aan besefte hij dat hij eigen baas wilde zijn. Zo snel mogelijk op eigen benen staan was een doel dat nooit uit het oog werd verloren. Onafhankelijkheid was het streven. Leergierig als hij was stortte hij zich op het ondernemen via internet. Vanaf een zolderkamer slingerde hij als relatieve leek verschillende woningsites de lucht in, waarmee hij zich opwierp als bemiddelaar tussen de hurende en verhurende partij. Al doende leert men, en de eerste successen lieten dan ook niet lang op zich wachten.

Van html naar vastgoed

Het herkennen van kansen is een eigenschap van elke goede ondernemer. Op die regel vormt Hasselman geen uitzondering. Hij greep dan ook zijn kans toen hij via zijn websites steeds vaker in aanraking kwam met diverse partijen binnen de vastgoedwereld. Dankzij een scherp zakelijk instinct mocht Perceval Maximilliaan Hasselman zich binnen afzienbare tijd eigenaar noemen van diverse panden in onder andere Amsterdam, Utrecht en op het Spaanse eiland Ibiza. Voor hij het wist zette hij de stap van het wereldwijde web naar het handelen in vastgoed. Een lucratieve maar soms ook harde wereld, waarin niet iedereen zich zomaar stand weet te houden. Hasselman maakte de stap ogenschijnlijk moeiteloos, en bouwde ondertussen zijn ondernemingen gestaag uit. Zo groeide hij zelf mee; van internetondernemer tot vastgoedhandelaar. 

Ondernemen vanuit Ibiza

Elk jaar maken tientallen vliegtuigen vol Nederlandse toeristen de oversteek naar het Spaanse party-eiland Ibiza. De prachtige stranden en het florerende nachtleven maken de bestemming tot een trekpleister voor veel jongeren. Toen Perceval Hasselman vastgoed in bezit kreeg op het eiland besloot hij van de nood een deugd te maken en zelf ook richting de zon te trekken: hij vestigde zich op het eiland midden in de Middellandse Zee. Vanuit daar runt hij momenteel twee ondernemingen in de vastgoedsector en geniet hij met volle teugen van het leven. Een leven dat zich laat lezen als een jongensboek. Eentje bovendien waarvan het laatste hoofdstuk nog lang niet geschreven is.

Meer weten over Perceval? Hij staat in 2020 op het Dutch ondernemerscongres.