Alleen maar lof voor de professionals van Artea Grafmonumenten, ik kan niets anders zeggen. Toen ons dochtertje in stilte geboren werd, waren we verlamd. Een droom veranderde in een nachtmerrie. We wisten dat we in die hele korte tijd heel veel te regelen hadden, maar we hadden geen idee waar te moeten beginnen. Gelukkig hadden we in die tijd een hele fijne uitvaartbegeleider, die ons op weg hielp. We wilden ook al direct een mooi grafsteentje voor onze dochter uitzoeken, maar door de immense keuze wisten we niet eens waar te beginnen. Daarom was het zo fijn dat Artea Grafmonumenten aangaf, dat het niet persé nodig was een mooi grafmonument nog in die eerste dagen of nog zelfs vóór de uitvaart uit te zoeken of te laten ontwerpen. Daar waren we erg blij mee. Dat gaf ons de ruimte om te doen wat nodig was: onze dochter welkom heten binnen ons gezin en haar uitvaart regelen. Uiteindelijk hebben we onze dochter een uitvaart kunnen bieden waar we nog steeds voor 100% achterstaan. Alles is verlopen zoals wij dat voor ogen hadden. En toen de rust eenmaal wat gekeerd was, maakten we een afspraak met Artea Grafmonumenten om een prachtig monumentje voor onze dochter te laten maken.

Artea Grafmonumenten luistert met aandacht

De professionals van Artea Grafmonumenten verbaasden ons keer op keer met hun kennis en kunde. Als geen ander wisten zij ons persoonlijke verhaal om te buigen in een ontwerp van een grafsteentje dat precies bij ons paste. Maar ook bij onze voorstelling over hoe ons dochtertje had kunnen zijn als ze was blijven leven. Door in alle rust te luisteren naar ons verhaal, enkele vragen te stellen en vervolgens terwijl we met elkaar spraken al schetsend een monumentje te zien verschijnen is wonderbaarlijk. Ze weten echt wat ze doen en hebben altijd respect voor onze eigen inbreng gehad. Dat maakte dat we ons zo waar een soort van ‘thuis’ voelden daar aan tafel.

Enthousiast

We waren op een gekke manier zelfs heel enthousiast over het concept, het eerste ontwerp. Het voelt een beetje raar om dat te schrijven, enthousiast zijn over het ontwerp van een grafmonument voor je overleden dochter. Als mensen dit met je doen, weet je dat het goed zit.